Når du vælger vin til fjerkræ, er det typen af fjerkræ den vigtigste rolle. Til kyllingekød passer mildere hvide vine eller frugtagtige rødvine med lavt syreindhold. Til mere kraftige og mere smagfuld kød (som også har mere fedt på kroppen) gæs og ænder, passer mere kraftfulde hvide vine med syre eller fyldige, rige, tanninrige rødvine.
Så eksempelvis, passer en god kraftfuld fransk Sauvignon Blanc til en klassisk helstegt kylling. Også egnede som vin til fjerkræ er Riesling eller Pinot Blanc med mild syre og koncentrerede frugtaromaer.
Pris: 89,00 DKK.
Pris u. moms 71,20 DKK.
Pris inkl. rabat: 89,00 DKK.
Moms: 17,80 DKK.
Forventet fragt: 39,00 DKK.
Ikke på lager
Temaet mangler filen out_of_stock_signup.html
for at kunne vise indholdet.
Pris: 89,00 DKK.
Pris u. moms 71,20 DKK.
Pris inkl. rabat: 89,00 DKK.
Moms: 17,80 DKK.
Forventet fragt: 39,00 DKK.
På lager
Pris: 135,00 DKK.
Pris u. moms 108,00 DKK.
Pris inkl. rabat: 135,00 DKK.
Moms: 27,00 DKK.
Forventet fragt: 39,00 DKK.
Ikke på lager
Temaet mangler filen out_of_stock_signup.html
for at kunne vise indholdet.
Pris: 129,00 DKK.
Pris u. moms 103,20 DKK.
Pris inkl. rabat: 129,00 DKK.
Moms: 25,80 DKK.
Forventet fragt: 39,00 DKK.
Ikke på lager
Temaet mangler filen out_of_stock_signup.html
for at kunne vise indholdet.
En spicy kylling i karry sauce - med chili, hvidløg og citrongræs - og mange asiatiske og eksotiske krydret retter kan en sødmefuld hvidvin sættes op imod. Vi anbefaler en Riesling med lidt restsukker eller den alsidige Gewürztraminer, her skal du dog være opmærksom på at de findes fra meget søde til knastørre, jeg anbefaler at du spørger din vinmand.
De lette hvidvine, som Verdejo fra Spanien eller Pinot Blanc fra Alsace vil jeg absolut bruge til den let stegte kyllinge filet, hvor til du servere en god blandet salat lidt groft brød og en pisket hvidløgs smør.
Til de helt tørre hvidvine ville jeg servere en klassisk kalkun langtidsstegt i ovnen. Hvis du nu har læst alle mine beskrivelser, ved du at jeg går ind for slow food. Den skønne tørhed i vinen og den vidunderlige smag af kalkun dækket med bacon og fyldt med svesker giver mig altid en dejlig følelse af luksus.
Uhh nu er det ved at være i min populære kategori, jeg elsker en god kraftig hvid vin kunne være Numen Chardonnay, som dog også står under svinekød. Når vi hjemme får barbecue marineret kylling på grillen eller fasanen der er nedlagt i efteråret giver det et helt perfekt samspil, som vi alle får glæde af.
Rosé kan vel næsten altid bruges på terrassen en varm sommerdag, men prøv at sætte en syd fransk Château de Fesles Rosé d’Anjou til dit kyllinge lår eller kyllinge bryst der lige er blevet vendt på grillen en lun sommerdag, så er der jo også en undskyldning for at tage et glas, mens der bliver grillet og vendt kød.
En klassisk ret, som tog verden for lang tid siden, Coq au Vin. Udarbejdet i fred og ro før ankomsten af gæsterne, når du vil forkæle dine gæste med virkelig lækkert fjerkræ. I Frankrig siger man om vin til fjerkræ og Coq au Vin, at en flaske rødvin er til kokken og en flaske til saucen, hvor kyllingen koges i. En velafbalanceret Pinot Noir med frugt og afbalanceret syrlighed er den foretrukne vin til fjerkræ her.
Fremragende partner for traditionelt forberedt gås eller sprød and er en værdig Barbera eller rødvine fra Rhone eller med blandinger af Cabernet Sauvignon og Merlot bare de er kraftige i duft og smag. Stjernekokke anbefaler disse druesorter, som vine til fjerkræ, da de holder de høje fedt procenter i balance. En god Ripasso eller Amarone er heller ikke at foragte når du lave dine bedste juleand med små brune kartofler og rødkål, sødmen i vinen er oplagt medspiller, når vinen drikkes til maden i en hyggestund.